2010. november 15., hétfő

Földszinti bontás (3) - konyha és fürdő

Gyakorlatilag minden falat le kell bontanunk a lakásban, a külső- és a szomszédokkal határos falakon kívül, ezért nehéz szétválasztani, hogy épp mely helység neve alatt írjak az adott fal bontásáról. A konyhafalat a kisszoba felől kezdtük el bontani úgy, hogy először mindkét oldalról levertük a 2-2 cm vakolatot, persze kikapcsoltuk az áramot, mert ki tudta, hogy hol bukkannak majd elő kósza vezetékek.



Miután levertük és eltakarítottuk a vakolatos törmeléket, átütöttük felül egy helyen a falat és onnan szépen lefele és oldalra haladva visszabontottuk a falat és a konyhai kéményt is, ami már régen használaton kívül volt. Lesz helyette egy sokkal keskenyebb csatorna- és vízcső eltakarására szolgáló "oszlop" majd.

A konyhafal szétrobbantása után tovább haladtunk a kisszoba és az előszoba közötti falszakaszra, majd lassan eljutottunk a fürdőszoba és a spejz (eredetileg wc) falaihoz. Lebontottuk a fürdő és a konyha közötti falakat is, közben a gáz- és villanyvezetékeket rögzíteni kellett a födémgerendákhoz, hogy nehogy kiszakadjanak a helyükről. Kiszedtük a kádat is.
Ekkor már szerintem elértük azt, hogy:

NEKÜNK VAN A LEGNAGYOBB VÉCÉNK MA BUDAPESTEN!!! :-)

Itt ismét magukért beszélnek a képek, ilyen szépen nem lehet szavakkal leírni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése