2010. május 10., hétfő

Így kezdődött...

2008 júniusában vettük birtokunkba kis lakásunkat, amin - hát szó se róla - volt/van mit rendbe tenni. Sajnos akkor elfelejtettünk mindent lefényképezni eredeti állapotában, így csak szavakkal tudom körülírni:


Képzelj el egy nagyjából 100 éves négylakásos házat, ami korához képest jó állapotban van, de minden igen régi rajta. Van viszont hozzá egy kb. 60m2-es kert és egy kissé rozzant sufni, ami azért egyre többször bizonyítja, hogy szükség van rá.

Belül eléggé meg voltak sárgulva a falak, a bejáratnál és a konyhában az az igazi régi szocreál linóleum volt lerakva. Az előszoba fala vállmagasságig és az ajtókeretek megsárgult olajfestékkel voltak lekenve, a falakban régi vastag alumíniumvezetékek futottak, amik ugye a mai követelményeknek nem tudnak megfelelni, magyarul mikró és kenyérpirító együtt? Felejtsd el...

A fürdőszobában a klasszikus 15x15-ös fehér csempék vannak a falon, alul pedig 10x10-es fekete-fehér kockák sakktábla elrendezésben. A két szoba egymásból nyílik, és a köztük lévő falon a lakás egyik számunkra legértékesebb része: egy gyönyörű cserépkályha helyezkedik el.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése